21/3 Besöker ambassaden i Pretoria

Och får lite livstecken hemifrån

Idag åkte vi till Pretoria för att hämta post på ambassaden. Mamma sa på telefon att hon inte hade skickat nåt brev men jag följer med ändå. Vi tog tåget som vi trodde skulle gå snabbt, men det tog 1 ½ timme precis som bussen. På ambassaden träffade vi samma otrevliga kärring som förra gången. C-G hade mycket post, inkl eftersänt från Kinshasa. Lisa H hade skickat två brev till oss båda ed en massa intressanta tidningsklipp och en Arbetets Söder. Hon hade fått min artikel just som det numret gått i tryck. Hon skrev att hon och C-G:s föräldrar varit hemma hos mamma på middag. Vi åt i Pretoria, men ingen av oss ordade med ens huvudrätten än mindre efterrätt. Ingen aptit alls. Tillbaka tog vi bussen och jag fick ett telefonnummer av chaffisen att ringa och fråga om mitt förlorade kamerafodral. I Jo’burg var jag runt på Luxavia, Air Rhodesia, mm. Jag var också på Afroventures ang Overland-turer. Så var jag på samma ställe som förra gången och lämnade elva nya rullar film.

Jo’burg-(tåg)-Pretoria-(buss)-Jo’burg, 11,6 mil, sover på vandrarhem
Resor: R3,79, Mat: R4,45, Sovplats: R1,20, Summa: R9,44
Johannesburg-Pretoria tor, Sydafrika

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *