29/3 Det går inte som jag tänkt mig

Och dagens dagboksanteckning sätter nog rekord i antal svordomar

Iväg mot Rhodesia. Trodde jag…

På morgonen duschade jag, åt 2 dubbla hamburgare, packade all jävla skiten – tog över en timme bara det – och gick ut till bussen. Vänta 40 min. I stan kvart i elva. Gick till banken för att hämta mina pengar. Fortfarande inte kommit. Satt på en bänk utanför, läste Newsweek, skrev dagbok och vykort tills banken blev kvart i ett (banken stängde ett). Pengarna var fortfarande inte där. Fan. Har mamma skickat dem? Dyrt att ringa och ta reda på. Jag väntar till i morgon innan jag ringer. Gick till jvgstn och lämnade in ryggsäcken. På stan märkte jag att mitt normalobjektiv var trasigt, fokuseringsgreppet var loss. Fan fan. Hur lång tid ska detta? Jag gick till samma kamerareparatör som igår. Mottagen av hans fru, som var svenska!! Pratade ett tag med henne, och fick löfte om att den skulle vara klar i morgon kl 12. Toppen. Gick till Börsen. Kunde vara kul att se. Fånig utställning oms S-A Achievements. En tjej berättade vis åskådarfönstret vad vi såg. Rätt intressant, de skrek och sprang omkring och hade sig. De hade en dataterminal man fick trycka på och se diverse statistik kring olika företag. Gick och köpte en ny dagbok och kuvert. Gick till station och ringde filmframkallningsbutiken som sa att mina bilder var klara. Gick upp till Hillbrow för att hämta dem men kom där på att jag inte hade tillräckligt med stålar, hade bara växlat en resecheck igår. Fan. Köpte mat på OK och gick till station för att hämta min ryggsäck. Fan, hitta inte kvittot från effektförvaringen. Fick tala med en jvgspolis och fylla i ett papper och visa mitt internationella körkort ur ryggsäcken för att få den. Nu var det raka spåret till bussterminalen och ut till vandrarhemmet. ”Kärt” återseende av Jane med hundarna och grabbarna som bor här.

Tillbringade kvällen huvudsakligen med skrädderi. Sydde ihop lite hotande glipor i grenen på byxorna. Och så min fältskjorta som bara brast uppe vid axeln i morse. Jag flyttade en bit nerifrån och lappade med. Tillsammans tog det flera timmar.

 

Jo’burg, sover på vandrarhemmet
Resor: R0,70, Mat: R1,58, Sovplats: R1,20, Summa: R4,45
Johannisburg, Sydafrika

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *