30/3 Väntar på pengar hemifrån

Pengar som behövs för att kunna få åka in i Rhodesia – som inte accepterar min bankgaranti

Hoppades på pengar idag så jag tog säcken med mig in till stan. Lämnade den på jvgstn och tog NOGA reda på kvittot. Ringde till banken, men NEJ, inga pengar. Hon rekommenderade mig att gå till dera kontor på Commissioner St för säkerhets skull. Gick dig, men inga pengar där heller. De sa att det kan ta upp till två veckor. Jag ska ringa mamma ikväll och höra om det gick bra med ivägskickandet.

Löste in $40 resecheckar. Gick upp till Hillbrow och hämtade mina 11 rullar från Sydafrika. Kikade på en del av dem. Kul. Gick till kamerarep. Kameran klar, bara R5:- kostade det. Svenskan var på lunch. Köpte några bananer till lunch. La mig i en park, tittade på bilder. De var bättre än jag trodde. Läste Newsweek.

Gick till banken igen strax innan de stängde, men fortfarande inga pengar. Köpte The Star och The Post för en gångs skull, satt i en park och läste. Var på OK och köpte en biff till ikväll och potatis, ägg, äpplen. Bestämt mig för att stanna här i morgon och försöka göra gå till Institute of RR eller så. Var på jvgstn och hämtade säcken och svettade mig ner till bussen.

Mötte Tom, irländaren som bor på vandrarhemmet på bussen. Därute tittade jag på några av hans bilder från Australien. På vandrarhemmet var fullt av folk, nån skola som bodde där. Jag och Tom och två NZ:are gick ner och tog några bärs på en bar här i närheten på kvällen. Var lite smått berusad när det blev dags att åka till posten och ringa. Bara Per hemma. Pengarna sända först igår. Så de kommer väl Annars allt väl.

 

Jo’burg, sover på vandrarhem
Resor: R0,70, Mat: R5,11, Sovplats: R1,20, Filmframk: R19,80, Kamerarep: R5, Övrigt: R0,37, Summa: R29,18
Johannisburg, Sydafrika

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *