6/4 Träffar och intervjuar en av de svarta nationalist-ledarna

Och funderar på hur jag ska resa vidare – tiden räcker inte till allt jag vill göra

Gick in och letade efter en herrfrisör i stan. Hittade en och satt och väntade. Pratade med en kille som också väntade som sa att det nog var bäst att gå till en damfrisör och jag ville vara säker på att det inte blev för kort. Sagt och gjort. Stället jag hamnade på verkade mycket exklusivt och dyrt men det fick väl vara värt. Klippa mig måste jag pga värmen men för kort får det inte bli. Jag blev t.o.m. serverad kaffe i väntan på min tur så nog var det klass. En ung tjej klippte mig precis som jag ville ha det. Och det kostade bara $1,30! Schysst.

Gatorna var ofta väldigt breda

 

Men inte alltid

Jag gick ut och tittade efter en taxi för att åka till Dr Elliot Gabellahs adress som Ulf-Göran gett mig hemma i Sverige. Men jag såg inte en enda taxi och ”hamnade” på National Museum, som var ett vanligt museum med historia, uppstoppade djur och ”Hall of Chiefs” med Cecil Rhodes som en av hövdingarna. Sen gick jag in till centrum igen och köpte tandkräm, vykort och Time. Satt i parken och läste ett tag. Var rätt nervös för att kontakta Gabellah. Empilweni Health Centre. Gick på dass och när jag kom ut såg jag en taxistation. Chaufförerna diskuterade ett tag och kom fram till var det låg. Jag åkte med en av de små Renault:erna. Den hade en svensk-tillverkad taxameter från Halda eller nåt i den stilen i Halmstad. Den var graderad i Rand. Så kom jag dit, inne på en liten bakgata. Jag fick genast träffa Dr Gabellah i ett intimt belyst rum Han var smart klädd med elefantskinnsskor och fullt med elfenbens- och andra smycken.

Han kände Ulf-Göran mycket väl. Vi pratade i kanske en halvtimme-tre kvart innan han måste ge sig av. Se annan plats i detta häfte beträffande vad vi sa.

Tillägg 2018: Här kan man läsa lite om Dr Gabellah

Efteråt gick jag in till centrum igen.

Med tanke på västvärldens påstådda bojkott sedan många år såg man ändå många västerländska företag i Rhodesia

Tog reda på att till Vic Falls är det konvoj från oläsligt kl 11:30. Till Fort Vic ingen konvoj. Väldigt fundersam på hur jag ska göra. Vill: åka konvoj, se Eastern Highlands, vara i Salisbury en dag utan att Dillons vet om det för att träffa Claude Maretza – en annan Ulf-Göran-kontakt. Funderar på att åka upp till Vic Falls, åka till Kariba, åka via Umtali och eventuellt se Zimbabwe Rains. Men har inte tid med allt. Vill vara i Jo’burg kvällen den 17/4 för RR-möte. Får se hur det blir. Åker i alla fall härifrån i morgon. Köpte lite mat och gick och åt på Wimpy för en gångs skull. Verkade lite billigare än i S-A men så la de på 15 % Sales Tax. Fy! Gick till vandrarhemmet. På kvällen kom en kille jag träffat på vandrarhemmet i Cape Town, Dennis från California. Bestämde mig för att lifta till Vic Falls.

Bulawayo, sover på vandrarhem

Resor: R0,60, Mat: R4, Sovplats: R0,95, Klippning R1,65, Övrigt R4, Summa: R11,20

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *