10/4 Natten på polisstationen var lugn

Och liftandet söderut går skapligt

Sov utmärkt och väcktes kvart i sju. Gick (fick lift största biten) in till byn och åt stadig frukost på ett kafé. Tillbaka halv nio. Hittade en pickup körd av en f.d. angolan som skulle till Bulawayo. Skönt.

Pickup är ännu luftigare än cab
Min tillfällige reskompis Dennis

Händelsefattig resa. Gwaai River Hotel bar fortfarande spår av överfallet. Jag hade svårt att hålla mig vaken i bilen. Kom till Bulawayo kl ett. Jag har upptäckt att jag tappat bort min lilla anteckningsbok och min almanacka. Hemskt om de är borta. Jag letade i Vid’Falls-huddan innan vi åkte. Nu gick jag till vandrarhemmet och frågade, men de hade inte sett den. Hoppas (men tror inte) att de är i min packning nånstans. Retsamt.

Funderade på att försöka lifta till Salisbury idag men tyckte att det var för sent. Handlade mat och satt i parken och läste (har börjat läsa Fear and loathing igen) och skrev vykort. Halv fem kom Dennis som misslyckats med att lifta till Salisbury. Vi gick till vandrarhemmet där en US-grabb bodde. Jag växlade 14 US$ till 14 Rh$ med honom. Dennis kikade på några av mina bilder och jag skrev dagbok innan maten. Gick och la mig tidigt.

 

Wankie/Hwangie-Bulawayo, Rhodesia/Zimbabwe
Wankie-(lift)-Bulawayo, 33,5 mil, sover på vandrarhem
Resor: R0, Mat: R5,40, Sovplats: R0,95, Övrigt: 1,48 Summa: R7,83

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *