8/4 Flygtur över Victoriafallen

Kanske det lyxigaste jag gjorde på hela Afrikaresan – men värt varenda slant

Vi var iväg och köpte lite frukost på morgonen och åt innan vi gick till Stora Hotellet och mötte Don och polacken. Vi beställde en flygtur till kl 15. Jag gick tillbaka till hyddan och satte igång att tvätta. Jag hade mycket tvätt så det tog två timmar. Jag skrev dagbok sen tidigare. När det var klart tvättade jag håret, lagade skjorta, skrev dagbok, handlade middag, åt Banana Boat på Wimpy.

Sen var jag klar att gå över till de andra på hotellet. Jag lämnade kamera och kläder hos dem och gick i bara badbyxor (och skor) ner till fallen. Man såg ännu mer idag, helt fantastiskt. Kom upp lagom i tid för planet. En buss tog oss ut till flygfältet i närheten.

Det var vi och en femte person och piloten i ett litet plan, men man såg bra. Han flög fram och tillbaka på den rhodesiska sidan. Det var verkligen en upplevelse. Första gången jag flugit i ett sportplan.


Många bilder blev det… 🙂

Vilka svängar han gjorde. Och utsikten var fin. Vi kom inte direkt över fallen, men såg fint ner i skrevorna nedanför dem och såg den fina floden ovanför. Och visst såg vi fallen också, fast på avstånd. Vi flög bara i 10 min men det kändes som åtminstone en halvtimme. Det var dyrt men absolut värt pengarna.

På seneftermiddagen satt vi på hotellterrassen. Polacken och Don spelade tennis och jag tittade på, vi tog en bärs och sen gick Dennis och jag bort till hyddan för att grilla våra biffar.

Biffen blev god. Några grannar hade problem med bilen så vi hjälpte dem att putta igång den.

Vic’Falls, sover i bungalow
Resor: R0, Mat: R3,15, Sovplats: R2,30, Flygtur: R9,50, Summa: R14,95
Vic’Falls, Rhodesia/Zimbabwe

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *