12/4 Från en natt i svart township tillbaka till den vita lyxvillan

Kontrasterna kunde inte vara större mellan övernattningarna

Vaknade kvart över sex när de gick upp. Jag tvättade mig med varmt vatten i en skål. Claude och jag pratade politik i en halvtimme. Han stödde Muzorewas UANC, trodde de skulle vinna ett val idag men visste inget om framtiden. De andra ledarna, Sithole och Nkomo, var maktgiriga och opålitliga.

Han var relativt angelägen om att kritisera rasismen, etc, jämfört med Gabellah. Morgontidningen presenterade de svarta ministrarna – Gabellah utrikesminister. Oj, jag visste inte att han var så hög. Andre vicepresident i ANC (Sithole). Innan han skulle gå till skolan bestämde vi att han ringer vandrarhemmet på fredag så ska han ta mig med och visa några saker. Jag ansåg det vara värt det trots att det innebär att jag missar RR:s möte den 17:e i Jo’burg.

Fler multinationella varumärken på plats

Claude gick och jag tog en taxi till vandrarhemmet. Mötte Dennis som hastigast. Duschade och funderade på vad jag skulle göra. Ringde Dillons och Janet (hemkommen från S-A) och Mark (en vän) kom och hämtade mig. Kul att träffa dem igen. Sa att jag sovit i Harare men att det var en vän till Dennis. Sa inget om mötet med Gabellah. Sa att jag skulle stanna till i morgon kväll för att då gå till vandrarhemmet och träffa Dennis.

Gatubild

Var hos dem hela eftermiddagen, pratade med Janet, Pattie, Doug (Janets vän), m.fl. ut- och inströmmande människor. Pat hade influensa och mådde inte bra. Kevin var där också. På kvällen kom Valery, Roger och några bekanta till Dillons – Chris och Carmel. Vi satt och pratade ett bra tag och jag hade trevligt. Roger och jag fördjupade oss i filosofiska diskussioner igen. Utan att komma varandra närmare. Åt middag och gick och la mig rätt tidigt. Sov i Anthonys rum.

 

Salisbury, sover hos familjen Dillon
Resor: R2,10, Mat: R0, Sovplats: R0, Summa: R2,10
Salisbury/Harare, Rhodesia/Zimbabwe

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *