13/4 Lite småkrasslig har jag väl varit hela resan

Men nu blir jag mer påtagligt sjuk

Sov till åtta, åt frukost och duschade. Ägnade förmiddagen åt att gå in till centrum (1½ timme) förbi alla supervillor. Gick runt lite nere i stan.

Var på turistinfo och fick tfn-nr till polisen för att få reda på konvojtider till Beit Bridge. Gick utåt igen men liftade. Fick en lift större delen av vägen. Kom ut lagom till lunch. På eftermiddagen spelade jag fotboll med smågrabbarna, kul. Lyssnade på tanterna skvallra om andras äktenskap, etc. Pratade musik med Valery. Vid sextiden tog jag farväl av dem och flickorna skjutsade mig till vandrarhemmet. Åt på ett take-away-ställe och sitter nu och skriver det här.

Följande skrivet 20/4: Gick och la mig som vanligt men började plötsligt få frossa. Stoppade om mig ordentligare som om jag frös men det blev bara värre. Blev orolig och funderade på att åka till sjukhus. Letade efter warden men han hade redan gått och lagt sig (klockan var elva). Bestämde mig för att gå och ringa sjukhuset. På vägen spydde jag två gånger. Lyckades inte ringa sjukhuset, klarade inte myntautomaten. Fångade en taxi på gatan och åkte till Andrew Fleming Hospital. Kände mig väldigt vek. Blev omedelbart omhändertagen och undersökt efter att ha fyllt i diverse papper. Berättade om min resa och om att jag varit ”sjuk” en längre tid. Läkaren knackade och klämde på magen och kände i tarmen. Tog blodprov. Jag blev inlagd på observationsavdelningen. Fick lämna avföringsprov. Hade i röran inte tagit med mig någonting, saknade försäkringsintyg, tandborste, rakapparat, rena underkläder, läsning mm. Sov hyfsat på natten, väckte då och då för puls och temptagning. Hade strax över 38 när jag kom in.

 

Salisbury, sover på vandrarhem Andrew Fleming Hospital
Resor: R1, Mat: R0,60, Sovplats: R0, Summa: R1,60
Salisbury/Harare, Rhodesia/Zimbabwe

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *