14/4 Ensam på sjukhus långt hemifrån

Men får i alla fall besök – även om han ifrågasatts varför han skulle hälsa på mig

Redan kl fem väcktes man för temptagning, te (hela dagarna sprang de och serverade te), bad, rakning, mm. Under natten hade det kommit in en ung soldat som hade slagit huvudet och som var inte måttligt berusad., Han hade skaplig baksmälla på morgonen. Jag åt ingen frukost.

Det kom en läkare, Dr Pittaway, och undersökte mig. Som alla andra läkare var han klädd i civil kostym. Konstigt. Han klämde och lyssnade och hade sig. Jag skickades på lungröntgen. Läkaren ville hålla mig kvar åtminstone till i morgon för att se vad det kunde vara med mig.

Jag fick lov att låna en telefon och ringde till vandrarhemmet och bad warden ta hand om min kamera och ställa mina prylar i ordning. Han sa att Claude hade ringt och frågat efter mig. Ringde till hans skola och fick tag på honom. Han sa att han kanske skulle komma ut senare på dan.

Blev flyttad till en vårdavdelning, ensamrum med fin utsikt. Trevliga biträden och sköterskor. Frågade om min resa och så. En nunna var någon sorts översköterska. Åt lunch, snålt tilltagen men tillräckligt för mig. Funderade mycket på att höra av mig till mamma och bestämde mig för att försöka få iväg ett telegram Ett av biträdena var bussig nog att erbjuda sig att gå till posten med det åt mig.

Men när jag höll på att formulera det kom Claude. Han hade haft svårigheter att hitta fram eftersom alla undrade vad han – en svart – skulle här att göra. Han hade med sig ett magasin och hälsade så mycket. Han lovade att ta mitt telegram till posten och fick $20 för att täcka det. På kvällen hade jag ingen vidare aptit. De förde register över hur mycket vätska jag intog och hur mycket jag pissade.

Skrivet 2018: Eftersom jag inte hade kameran med mig till sjukhuset så blev det inga bilder tagna där (lika bra det kanske). Men jag har precis hittat rätt på några diabilder som saknats för mig tidigare. Som alltså hade varit med i tidigare inlägg om jag bara haft koll på var de var. Så utöver att uppdatera de inläggen med bilderna så lägger jag ut en om dagen här också – om ni står ut med att bilderna inte alls hör till de här anteckningarna.

En liger – korsning mellan tiger och lejon – på Bloemfontein zoo

 

 

Salisbury, sover på sjukhuset
Resor: R0, Mat: R0, Sovplats: R0, Telegram R7,50, Claudes taxi R4, Summa: R11,50
Salisbury/Harare, Rhodesia/Zimbabwe

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *