22/4 Gör ett andra besök på den stora mässan

Efter resultatlösa försök att komma i kontakt med apartheidmotståndare

Sov länge. Drog ut på allting på morgonen – åt frukost, ”duschade”, läste tidningen, skrev dagbok för igår. Vid ett-tiden betraktade jag mig som färdig och gick ut i det solklara men kyliga vädret.

The Voice – en ekumenisk apartheid-kritisk tidning

Gick till stationen för att ringa. Helnervös när jag började. Fick inte tag på någon enda (inget svar, någon annan svarade, ingen ton alls). Blandade känslor. Nervositeten släppte men jag började snart känna mig desperat. Skulle jag inte få tag på en enda? Vad hade jag då här att göra?

Bestämde mig snabbt för att åka ut till Rand Show igen, delvis för att få se Hammondskraal-poliserna massgymnastisera. Idag var det mycket mer vita besökare och färre svarta skolbarn. Gick till en del paviljonger jag inte såg igår – Rhodesia, Frankrike, Tyskland, Taiwan.

Den intressantaste var SADF:s, försvarets, utställning inom- och utomhus. Såg också Husqvarna motorsågar demonstreras. Såg en diashow om Sydafrikas historia.

Tittade ett tag på Trompoppies men tröttnade och gick från Arenan och strövade runt ett tag. När jag kom tillbaka hade polisgymnasterna redan hållit på ett tag. Synd. Jag hann inte få några bra bilder. Men kul att se. 500 snörrätt uppställda göra samma armar uppåt sträck, etc.

När det var slut drog jag hemåt. Handlade lite mat på vägen. Behöver skaffa dasspapper, hårschampo, scotchbrite, snarast men butikerna stängda och i morgon är det söndag. Innan jag gick hem försökte jag ringa från station igen. Ingen lycka.

På Soper Rd lagade jag mat och skrev det här. Ska läsa dagstidningen och lägga mig tidigt. Trött. Sen trasslade blixtlåset i min sovsäck och jag lyckades nästan förstöra det helt när jag mixtrade med det. Efter en timme var det i alla fall okej.

 

Johannesburg, Sydafrika
Jo’burg, sover på Soper Rd
Resor: R0,70, Mat: R1,45, Sovplats: R1,50, Övrigt: 2,07, Summa: R6,02

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *