23/4 Lyckas inte med mycket jag företar mig

Men några fina bilder från tv-tornet blev det i alla fall.

Efter att ha gjort mig klar på morgonen gick jag till station för att ta ett tåg till Vereeniging och plåta när jag åkte igenom townships på vägen. Men det gick bara tre tåg om dan såg jag på tavlan och nästa först vid tretiden.

Gick ut på stan, gick ner till Diagonal Str. Inte mycket folk så här på en söndag, men ändå så annorlunda från ”vita” Jo’burg.

Gatukök

Gick ner till en jvgstn på Soweto-linjen. Hoppas jag kan ta mig mod att gå hit en vardag. Borde bli bra bilder.

Tillbaka på station vid ettiden. Ringde mina nummer igen. Kom fram på Brian Browns nummer men fick veta att han flyttat till England i förra månaden, med legalt utresetillstånd. Fan också. Inget resultat på de andra tre numrena. Satte mig på station och lusläste söndagstidningarna (faktiskt många intressanta artiklar) i väntan på tåget som skulle gå 15:40. 15:30 gick jag för att köpa biljett och upptäckte då vilket nöt jag varit. Till Vereeniging kunde man åka två vägar med skilda tidtabeller. Och jag hade tittat på fel. Och det hade gått ett tidigare tåg på rätt linje. Fool! Nå, vad gör man. Jag gick ut på stan , till Joubert Park. Satt och tittade på schack ett tag, läste tidningen.

Vid femtiden gick jag och åkte upp i Strijdom Tower för att titta på solnedgången.

Kul att se stan så här från ovan nu när jag hittar så bra och känner igen en massa platser. Blev slösaktig och spelade på ett racerbane-TV-spel, spenderade 40c. Gick hem och plockade ihop min tvätt för att gå till en närliggande automattvätt men kom på att jag inte hade något tvättmedel. Fan. Och inte gick det att köpa. Lagade mat och åt tills jag storknade. Läste tidning och skrev dagbok.

 

Jo’burg, sover på Soper Rd
Resor: R0, Mat: R1,34, Sovplats: R1,50, Övrigt: 0,95, Summa: R3,79
Johannesburg, Sydafrika

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *