25/4 Går på teater och ser musikalen Grease

Och gör nya fruktlösa försök att komma fram på telefon

Låg och drog mig länge i sängen på morgonen. Efter att ha ätit frukost gick jag ner till station och ringde St Mary’s Cathedral. Kom fram men Father Nkoane  var inte där, skulle återkomma senare på dan. Kom fram på Bishop Manas Buthelezi’s nummer men han var i Amerika till nästa månad. Inget svar på Teffi Atlers nummer.

Bläddrade i telefonkatalogen för att få fram nummer till svenska fabriker häromkring. Innan jag började ringa (kände mig nervös för det också) gick jag till turistinfon och frågade om fabriker men de sa att alla firmor slutat ta emot besökare. Bra ursäkt för att inte ringa…

Äldre bebyggelse

Gick till Computicket och köpte en biljett till rockmusicalen ”Grease” för ikväll. Kollade att det tog ungefär 40 min att gå mellan teatern (His Majestys på Commissioner St) och Soper Rd. Handlade mat på OK och Checkers och gick hem. La mig och läste tidningen och vilade. Tog tempen men hade bara 37,1.

Gick över gatan och ringde halv fyra men fortfarande var prällen inte där. Ska försöka i morgon mellan 9:30 och 11. Fortsatte läsa tidningen och skrev dagbok. Klockan är nu halv sex och jag ska börja laga mat och diska ur campingköket. Åt en bamsemiddag (6 små biffar och ris och stekt äpple).

Innan jag gick till teatern ringde jag vandrarhemmet och pratade med André. Han sa att jag hade tre brev som väntade på mig. Eventuellt skulle han åka in till stan i morgon och ta med sig breven. Jag skulle ringa på morgonen och höra.

Gatubild

Gick genom kvällstomma stan till teatern. Köpte en lyxig konfektask att mumsa på. Var där en halvtimme innan det började. Inte särskilt mycket publik. Bra föreställning. Musiken blandat rockig och lugnare men bra. Det rockiga var väldigt bra. Själva storyn var väl så där, men rätt rolig. De spelade väldigt bra, med utsökta parodier på ”stilen” som var då. De hade en riktig bil som de körde med på scen. Väl värd pengarna. Kom hem vid halv tolvtiden. Hade lämnat värdepåsen och allt annat hemma med tanke på den sena timmen. Bläddrade i programmet innan jag la mig att sova.

 

Jo’burg, sover på Soper Rd
Resor: R0, Mat: R4,25, Sovplats: R1,50, Övrigt: R0,32, Teaterbiljett: R4,95; Summa: R11,02
Johannesburg, Sydafrika

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *