28/4 Äter onyttigt och går på bio

Bokar också tid med denna ”Bishop Tutu”

Gick upp strax efter sju och gick ut utan frukost. Gick ner till posten för att ringa mamma. Klockan var åtta = sex hemma så hon borde inte ha gått till jobbet ännu. Men en yrvaken Per svarade. Mamma var bortrest till på söndag. Jag bad honom hälsa att jag mår bra och att jag kommer hem som planerat. Jag ska skicka ett brev till mamma idag. Ringde Bishop Tutus nummer och talade med hans sekreterare. Han var upptagen ända till onsdag men han klämde in mig klockan tolv på måndag. Då hade jag tänkt åka till Pretoria men det går ju att ändra. Försökte ringa Atler men inget svar. Försökte ringa ambassaden i Pretoria men inget resultat. Gick tillbaka till Soper och åt frukost, skrev gammal dagbok, läste morrontidningar, skrev brevet till mamma etc.

El Als kontor
En gatumusikant
Så kan man också bära

Vid lunchtid gick jag ner på stan igen. Växlade en resecheck (nu börjar det besväret igen). Gick till El Al, men ingen där! Postade brevet till mamma, satte mig på OK:s bar med en kvällstidning och en burgare. Gick till El Al igen (14:00 och 14:45) men fortfarande ingen där. Sket i det. Letade efter PFP i telefonkatalogen men hittade dem inte. Gick upp till Hillbrow och handlade mat (vad jag kände för med efterrätt och choklad och allt). Var på rummet ett kort tag innan jag gick på bio för att se ”One on one” – en basket/kärlekshistoria. Först en timme förfilm/reklam/förhandsvisning. En rätt lång förfilm(bra gjord) om vad som kan hända barnen när mamman jobbar – småpojkar blir upptäckta av bögar, flickor blir våldtagna, smågrabbar stjäl och blir tagna, spädbarn råkar ut för olyckor, etc. Och så visade den på bristen på daghem – för alla raser. Det slutade med en uppmaning att gå med i välgörenhetsarbetet för barn (kan inte staten göra nåt?).

Så var det paus innan lite mera reklam. Själva filmen var rätt bra (men inte bättre än Rocky som reklamen sa). Den var underhållande och hade en del riktigt starka scener. Efteråt gick jag hem men kom inte in på rummet. Tom och jag har ett ställe att gömma nyckeln på och jag hade lagt den där när jag gick men nu hittade jag den inte. Och Tom var borta och dörren låst. Och min mat på rummet (man kan inte ha maten säkert i kylskåpet, då betraktas den som allmän egendom). Jag satte mig i ett annat rum och lyssnade på musik (de hade en stereo där). Efter en halvtimme gick jag ut och kände igen – och nu hittade jag nyckeln! Strax efter kom Tom. Klumpiga jag! Åt fruktcocktail och vaniljsås till middag. Lyssnade på skivor och snackade. Gick till sängs vid tiotiden och skrev vykort till Kenta Almqvist och Birre.

 

Johannesburg, Sydafrika
Jo’burg, sover på Soper Rd
Resor: R0, Mat: R4:74, Sovplats: R1,50, Övrigt: R0,34, Bio: R2,50, Summa: R9,08

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *